Skolstart!

Ja, en vecka längre på sommarlovet kanske klassas som en dröm för vissa. Men när man är hemma för att man är sjuk, är det ingen dröm. Senaste veckan har jag inte orkat något alls. Har bara legat i soffan och kollat på Disney Channel och dylikt. Så hemskt coolt av mig, ärlig talat. Har vid enstaka tillfällen satt mig vid datorn. Men huvudet protesterade.
~
I alla fall, så var vi hos läkaren i måndags. Mycoplasma hade har jag, vilket är sorts lunginflammation. Men jag hade lite tur, för den satte sig aldrig på lungorna. Utan i halsmandlarna. Vilket är mycket 'säkrare', så att säga. Tyvärr fick det ju mig att inse att med svullna halsmandlar som täcker för både matstrupe och luftstrupe, fick jag genast svårigheter i att svälja. Än mindre att prata. Andningen gick bra, men vid tillfällen gick det inte så jättebra. För mandlarna är ju inte bara svullna, utan de gör även ont också. Inte av sig självt, men om man sväljer något. Vatten, mat, saliv - allt - så gör det så ont att man vill skrika. Och det känns ju inge positivt..
Och sen mitt tal. Jag låter som en vääääldigt snobbig person som fått en bulle i halsen. Väldigt dov, 'mosig' och.. Mörk(?) har den blivit. Rösten då, inte bullen. Men svullnaden har börjat gå ner, i och med att jag tar mina fina tabletter. Ser ut som ett sånt här vanligt 'piller' som är såhär tvåfärgat, fast plasten är genomskinlig. Och på insidan är det små vita pluppar. Ser ut exakt som pärlsocker. Om ni är snälla kanske jag tar en bild.
Svåra att svälja när man inte ens kan svälja vatten. Men jag tror hoppas de hjälper!

Malmöfestivalen, Queen och hjälpmigjagdöravsmärta.

Så var man på Malmöfestivalen idag, med nallebjörnen. Vi såg RixFM Festival. FAN vilket ÖS det är! Men jag hatar den här jävla sjukdomen jag åkt på. Först hade jag extremt ont i högra(för mig) delen av halsen, så fort jag svalde. Vilket även kändes ända upp i örat på samma sida. En jävla pina, var vad det var. Sen försvann det, gradvis. I onsdags var det helt borta. Även i torsdags. Och det kändes så skönt.
Sen i fredags. Den jävla andra delen av halsen bestämde sig för att göra ont. MER ont än vad höger gjorde. Kan inte svälja utan att nästan gråta av smärta. Kan inte andas utan att det känns som att jag andas in grus. Och när jag pratar, om det nu går utan att få huvudvärk, så låter det som att jag har en jävla bulle i halsen.
Ohwell. Lyssnar på Queen nu, bara för att jag har osum musiksmak.
Men, ja. Tror jag ska dra mig till sängs. Är astrött. Men det gör så ont, så jag inte om det kommer gå. Vi får väl försöka.
Godnatt.

Skoskav

Idag beslöt jag mig för att lämna lägenheten för första gången på över en vecka.
Snabbt drog jag på mig en tröja, en jeans-väst, ett par tre-kvarts jeans och ett par skor jag inte använt på ett drygt halvår och gick ut. Med pengar, kamera och mobil i en liten väska i sidan begav jag mig mot närmsta affär, för att köpa en glass. Halvägs där kände jag hur det sved på ena stortån, fan tänkte jag. Skoskav. När jag kommit dit går jag istället in på biblioteket, då jag såg att de fortfarande hade öppet i 10 minuter till. Fortfarande har de bara del 3 och uppåt av ALLA manga-serier som finns där. Har alltid varit. Har man oändligt mycket tur finns det ett par olika serier som har 1:an och 2:an. Då lånar man dem snabbt som ögat. Men icke denna gången, jag blev utkastad(jag säger utkastad, men egentligen sa de bara att de stängde, så jag gick villigt ut) av personalen för att de stängde och gick bort och skulle köpa en glass. Jag förtjänade det för att jag inte fick några böcker..
Mitt inne på Ica bland alla gångar och pensionärer, vem träffar man inte på då? Jo, Åsa - en gammal kompis mamma! Så där stod vi, inklämda mellan de frusna grönsakerna och brödhyllorna, och pratade ihop oss. Det var väldigt trevligt, hon skulle be kompisen återta kontakten då jag inte hade hennes nummer i nya telefonen längre. Det ska bli trevligt att snacka ihop oss, det var ju ett helt år sen vi sågs senast!
~
Fast ve och fasa, så kom jag just på att jag ju bytt telefonnummer sen vi tappade kontakten.. Tusan. Åh, får väl ta mig samman och gå och knacka på. Eller hålla utkik efter någon av dem på gården.
~
Men i alla fall, när jag gick hem märkte jag att det sved vääldigt mycket på båda hälarna, så jag var tvungen att titta. Ett väldigt stort och helt ljusrosa sår på ena hälen, som blödde ganska mycket. På andra hälen, inte lika stort och blödde inte lika mycket. Men såg värre ut, för det var lite djupare.
Där får man för att inte använda skor på ett tag.
~
Men nog om mig, hur har er dag varit?

I en värld av förkylningar, T9 och bildredigerings-program..

What could go wrong?
Nu har jag varit förkyld i en och en halv vecka. Och det är ovanligt, jag är sällan sjuk. Senast jag var sjuk var nog.. I sexan, möjligen. Det är ganska bra. Har värsta fighting-immunförsvaret. Som tur är har man allt brevid datorn. Ibumetin, Otrivin, Baficuin(måste alla mediciner sluta på -in?), näsdukar och ett stort glas vatten.
~
Häromdagen hade jag och familjen samt vänner till familjen en diskussion om fenomenet T9. Dvs, den teknologiska ordlistan som finns i mobilen. Nu tänker jag främst på Sony Ericsson mobiler, eftersom jag aldrig ägt någon annan. Men i alla fall, vilka ord som finns och som inte finns och så. Det var några udda ord som fanns med, medan många vanliga vardagliga ord inte fanns det.
Mobilen, är ett ganska känt exempel på vad som inte finns med i ordlistan. Istället blir det mobileo, vilket inte alls är ett ord. Eller när man ska skriva ett ord(nu har jag tyvärr inga exempel) som då inte finns i ordlistan, så blir det istället en helt slumpmässig kombination av bokstäver. Jepp finns inte med, heller. Jepp är ju, precis som japp, en annan form av ordet ja. I stället blir det keps. Och ska man skriva ok blir det istället öl. Det vanligare ordet ok finns längre ner bland alternativen.
Men så började jag tänka på det här imorse. T9 är ganska praktiskt, men samtidigt lite förvilande. Bristen på ord kanske är anledningen till att de flesta i stället tar sig tiden till att skriva in orden varje bokstrav för sig, dvs att trycka X antal gånger på knapp X för just den bokstaven du vill ha
Mitt namn, Rebecca, bland annat. Det finns med stavningen ck, dvs Rebecka. Men jag heter inte Rebecka, vare sig min mobil, eller någon annans mobil, vill eller inte.
~
Man redigerar bilder hit och dit, snart vet man ju inte längre vad som är och vad som är verklighet, eller hur saker och ting egentligen ska se ut. Det är ju så lätt, alla har tillgång till det. Vare sig det är den nyaste, dyraste och bästa versionen av Photoshop man använder, kanske GIMP eller ett nästan helt okänt bildbehandlings-program vid namn Artweaver, som jag gör. Eller till och med gamla hederliga Paint, så kan alla göra något. Även om det bara innebär att göra bilden svart-vit och sätta sitt namn på den.
Jag har till exempel gjort min header, som jag är väldigt nöjd med och en massa andra grejer. Som min nya logga, som ni ser nästan överst i inlägget.
Men man tänker nästan aldrig längre på hur svårt det är att göra en helt vanlig bild på ett träd, till något coolt och unikt. Man kan redigera in en apa som klättrar i en helt vanlig svensk ek. Eller göra så att bladen har regnbågens alla färger.
Det är egentligen inte mycket svårare än att använda sin fantasi och veta hur programmets grunder funkar.
~
Och det var dagens inlägg, kände bara att jag behövde dela med mig lite. Och skriva ett långt inlägg. Jag har både tråkigt och är sjuk, så klandra mig icke.
Ni behöver faktiskt inte läsa det.

Jesus is filling out paperwork now.

Green Day gör min dag<3
Jo, eftersom jag distinkt kommer ihåg att jag tänkte blogga igårkväll men insåg just att jag aldrig gjorde det, så gör jag det nu. Och jag tänkte köra en dagens. Men vi kör dagens för igår och dagen so far, m'key?
~
Dagens Yes: SOVMORGON!
Dagens Urk: Bli väckt av att mobilen låg och spelade musik i sängen, helt från ingen jävla stanns..? D:
Dagens Mums: Jordgubbs och kokospaj med vaniljglass<3
Dagens Blä: Varmt vatten.. ;__;;
Dagens Kram: Syster
Dagens Puss: Oskar finaste<3
Dagens Beroende: Musik, datorn och Artweaver.
Dagens Favvoord: Syjstär(i liksom en lite 'bebis'-aktig röst)
Dagens Ilandsproblem: Ja, vafan var det? Det var något som var MAJOR ilandsbroblem igår.. AHA. JUSTE. att jag inte har internet på laptopen efter tolv, så jag fick använda USB-minne till att föra över bilder från stationära till laptopen, redigera, tillbaka till stationära för att lägga upp på internät.
Dagens WTF: Vi hade Disney Channel på engelska, jag och syrran. Så kom ToyStory3 som reklam. PÅ FINSKA.
Dagens Asgarv: Jag skulle säga "Du är ingen ond själ, men kanske en lite sjuk själ?" till syrran då hon är sjuk. Så sa jag istället; "Du är ingen ond själ, kanske bara en lite sjuk säl?"
Dagens Flum: ^
Dagens Sång: Warning - Green Day
Dagens Song Quote: "Jesus is filling out paperwork now" ~ Homecoming - Green day
Dagens Hunk: Cole Sprouse<3
Dagens Aj: Systers knä..
Dagens Sorg: Öh.
Dagens Video: UHM. Typ, vi kollar på Harry Potter och de vises sten just nu. Räknas det? :D
Dagens Inside Joke: hej jag heter Erram!!!
Dagens Win: Min nya header(som ni kanske lagt märke till)
Dagens Fail: Allt jag gör är fail.
Dagens Smiley: 
Dagens Idiotism: Jag öppnade ett av skåpen i köket, tittade och glömde vad jag skulle ta. Hm.
Dagens Sms: "OLIDLTRED" Från: Brynfisk
Dagens Knarkobjekt: Artweaver och Spotify.

Jomenasså.

JAGVARATILLBAKA.
Ja, jag har tagit bilden.. På marken i trädgården av sommarstugan.
Har varit borta läääänge nu. Först var man på Kreta, sen var man i sommarstugan, sen vart man hos kompisars sommarstuga. Och vet ni vad? Det har varit underbart trevlig. Fast mitt i allt gick minneskortet i min tefleton sönder.. Poop, för jag fick liksom precis tillbaka den från reparationen.. Oh well.
Bortsett från det. Har jag lidit lite.. Uhm. Mer än så.. Ganska mycket. Ja ha jö sakna' pöjken min.. (asså, ni skulle tänka er det i typ sånhär norrländsk-aktig dialekt. Ehm. Failsak. SKITSAMMA). Uhfan. Nu kletade jag ut sminket med vänsterhanden. Poop. Jamen. Jag är lite random och hög på värme idag..
Men jag vart på forum idag med syrran. Köpt ett nytt minneskort. 4gig istället för 2gig. Så, jag vart lite häpi. För nu har jag mer plats för mycket ^^'
Sen köpte vi färg till syrrans rum. Vi ska måla JB-tecknet på hennes vägg. INTE Justin Bäver. För det första så har han ingen logo. För det andra så är vi så jävla trött på dendär killen. Han är ÖVERALLT. För att citera nigahiga; "He's all I see.. He's all hear.. He's all I... Smell?"
I ALLA FALL.
Så hade jag en trevlig dag. Taco Bar OCH Naked Juice Bar. OMG, VAD VI GILLAR DET<3
OH. JUSTE. Rösta gärna på min sko;
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

Jag håller på att bli uppäten av nattfjärilar. Så om ni inte ser mig på facebook, msn, bdb, whatever eller om jag inte svarar på sms - så har jag nog blivit uppäten.

Så. GODNATT OCH HA DET BRA!


RSS 2.0